Επιλογές

1ος Διαγωνισμός στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» 2020

• 03 Δεκ 2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η αναβάθμιση, η διάδοση, η ανάπτυξη της Οικονομικής Επιστήμης ανέκαθεν υπήρξαν βα-σικοί σκοποί της Ένωσής μας. Είναι σαφές, πως η οικονομική γνώση στο σχολείο, ως ισοδύ-ναμη με τις άλλες επιστημονικές γνώσεις, έχει ως σκοπό τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμέ-νου ατόμου. Ο μαθητής μαθαίνοντας το αντικείμενό της έχει την δυνατότητα να διαμορ-φώσει, να απαντήσει και να λύσει τα προβλήματα της οικονομίας-κοινωνίας.

Η συμμετοχή στο οικονομικό γίγνεσθαι όλων των ατόμων, η λήψη ιστορικών, δυναμικών και εξελικτικών αποφάσεων και επιλογών στην παραγωγή, κατανομή και κατανάλωση των αγαθών καθιστούν την Οικονομική Επιστήμη απαραίτητη γενική γνώση και ως τέτοια θα πρέπει να διδάσκεται στο σχολείο, πράγμα που αποτελεί βασική επιδίωξη της Ένωσής μας.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την διεξαγωγή του 1ου Διαγωνισμού στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» 2020, για μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου, ο οποίος, όπως και η διδασκαλία της Οικονομικής Επιστήμης:

• Συμβάλλει στη διάδοση της οικονομικής γνώσης.
  • Εμβαθύνει και διευρύνει τις οικονομικές γνώσεις των μαθητών.
  • Διαμορφώνει οικονομική συμπεριφορά στο πλαίσιο ενός πολύπλοκου οικονομικού συστήματος.
  • Βοηθάει το μαθητή να εξηγήσει τα οικονομικά φαινόμενα.
  • Διαπλάθει αυριανούς πολίτες με παιδεία, πολίτες με πίστη σε πανανθρώπινες αξί-ες, πολίτες με διάθεση για προσφορά.
  • Συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της γνωστικής ικανότητας, της δυνατότητας και της απελευθέρωσης της προσωπικότητάς τους.

Υπεύθυνος φορέας του διαγωνισμού είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνερ-γασία με την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΟΕΔΕ) και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΟΕΕ).

Η λήξη προθεσμίας υποβολής ενδιαφέροντος είναι η 31-1-2020 και η διεξαγωγή του έχει ορισθεί για τις 28-3-2020. Υπογραμμίζουμε ότι σύντομα θα ενημερωθείτε λεπτομερέστερα για τις διαδικασίες του διαγωνισμού.

Σας καλούμε να τον κάνετε δική σας υπόθεση, να συζητήσετε με τους μαθητές σας για την αναγκαιότητα της συμμετοχής τους, προκειμένου με την εκδήλωση του ενδιαφέροντος τους να εξασφαλισθεί η επιτυχία της διοργάνωσης .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΕΝΤΕΣ           ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ